2010.03.28. 15:59 Sávos

Mindenki hullának tekinti, de a vezetékes szélessáv csak nem akar kimúlni. Januárban az ADSL (és mindenféle DSL) valamint a kábeles szélessávelérések száma is nőtt. Ennek a hónapnak is van különleges eseménye: a kábeles előfizetők többen vannak már.

A januári számok: 812 000 kábeles és 810 000 xDSL. Sose volt még olyan eddig, hogy több kábeles előfizetés volt, mint DSL, de úgy tűnik, a kábeles elérésekben még mindig van növekedési potenciál, csak a DSL hanyatlik igazán. Egy év alatt mindössze 11 000 új előfizetőt jelentettek a szolgáltatók, míg a káblesek száma – pontosan nem tudható – úgy 100 000-rel, vagyis tízszer annyival volt több 2010 januárjában, mint egy évvel korábban.

Az ADSL ugyanakkor még mindig növekszik, bár nagyon kicsit, de várhatóan fél-egy éven belül lejárnak azok a két éves hűségszerződések, amikkel a legnagyobb mobilos szolgáltatók kötötték magukhoz a vállalkozó kedvű, és gyakran csalódott ügyfeleket, és akkor elképzelhető, hogy egy kisebb, utolsó fellángolásnak még tanúi lehetünk a vezetékes piacon, ami a DSL-ekre is hatással lesz.

Itt található a Hatóság jelentése.

tovább

A bejegyzés trackback címe:

https://xn--internet-szolgltat-csb87a.blog.hu/api/trackback/id/tr491875086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

A blogról

Mi újság az internet szolgáltatók háza táján? Hol a legolcsóbb az előfizetés, melyik a legjobb szolgáltatás, milyen tapasztalatokat szereztünk, mi, előfizetők?

Legfrissebb kommentek

ADSL, szélessáv, okosság

Nincs megjeleníthető elem

szelessav.blogter.hu

Nincs megjeleníthető elem

Netpédia

Nincs megjeleníthető elem

Kiemelt szócikkek

süti beállítások módosítása